De kip of liever het ei?

Heb je een tuin en weet je niet wat je met deze ruimte moet doen? Ben jij toe aan een gezellig huisdier en ben je geen  standaard  kat-, hond-, cavia- of hagedissenterrarium-mens? Heb je dan wel eens aan een kip gedacht?  Wat ? E en k ip? Als  huisdier...?  Ik weet niet of dat wel bij mij past, hoor ik je al denken.  

Nou in dat geval heb ik hier HET abonnement voor jou. Je kunt een kippenhok met kippen, voer, drinkbakken en bodembedekking “huren” voor een bepaalde tijd. Zodat je kunt bepalen wat het houden van kippen inhoudt en wat het met zich meebrengt alvorens je je toewijdt aan deze dieren. En daarbij krijg je ook nog een handleiding met de ins en outs over het houden van kippen en ook nog eens  Whats app-ondersteuning, voor jou.  

Kippen zijn zeer sociaal en heel  knuffelbaar super leuke  diertjes die als dank ook nog eens eieren leggen. Dus je eet van 2 walletjes, je hebt er een liefhebbend huisdier bij en je hoeft niet meer naar de supermarkt voor eieren.  De kippen lopen als vrije blij diertjes rond in je tuin en eten je groente- en fruitafval op. 

Heb je geen tuin en ben je toch een echte kippenvriend? Misschien zijn de kuikentjes meer jouw ding. Want naast een kippenhokken met  kippen,  kun je ook nog kuikens en broedpakketten huren. Deze hebben minder ruimte nodig en hoeven niet buiten te zijn. Tijdens het uitbroeden en de eerste 8 weken moeten de eieren/kuikens binnen verblijven. 

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je weten hoe het werkt? Check dan eens  hier .