Geen dag zonder... koffie!

Misschien herken je dat wel, je bent al wel uit je bed, maar je bent er nog niet helemaal bij. Alsof er mist rond je hoofd hangt. Met je hoofd in de wolken kan een erg fijn gevoel zijn, maar dit voelt meer alsof je interne computer niet helemaal lekker is opgestart. Je ploetert je door je to-do-lijst heen en opeens besef je: ik heb nog geen koffie gehad!

Eerlijk gezegd kan ik er niet zonder: mijn dag begint pas echt met een goede kop koffie.

Ik weet nog dat ik als student op pakjesavond een Senseo-apparaat kreeg. Dat was toen helemaal hip. Tot die tijd dronk ik af en toe wel eens een bakkie, maar vanaf toen vond ik m'n vaste ochtendritueel.

Inmiddels heeft het eerdergenoemde koffieapparaat een dubieuze reputatie gekregen en de meeste zelfbenoemde koffieliefhebbers rennen er hard voor weg.

Tja, reality kicks in: tegenwoordig ben ik ook zo'n extremist. Als ik ergens kom waar ik niet helemaal zeker ben van een goeie bak en er wordt gevraagd wat ik wil drinken, zeg ik vaak: 'Ik hou van koffie, dus doe maar thee!'

Ooit begonnen met Senseo en oploskoffie op de camping, toen overgestapt naar zo'n apparaat met cups en daarna wilde ik toch meer weten over die magische drank. En inmiddels heb ik van alles al in huis gehad: een pistonmachine (waarbij ik het toch niet zo lekker kreeg als een echte barista), een cafetière (ook bekend als French Press), percolator (zo'n overbekend Bialetti-model) en momenteel zweer ik bij de ouderwetse filterkoffie!

Maar dan wel elke ochtend goede bonen malen in de juiste maalgraad en afgewogen in een keukenweegschaal. Ik ga nu voor 8 gram koffie per 100ml water.

Wellicht wat overdreven voor de gemiddelde koffiedrinker, maar ieder z'n hobby hè.

Ik moet er niet aan denken om thuis zonder koffie te zitten. Regelmatig speur ik aanbiedingen af bij diverse supermarkten, maar het lekkerste zijn toch eerlijke, duurzaam geteelde en goed gebrande koffiebonen. Ik heb inmiddels een paar goede adresjes, maar ben altijd nieuwsgierig.

Zo zijn er ook online een aantal aanbieders van koffie, waarbij je bijvoorbeeld elke maand automatisch de koffie van jouw keuze toegestuurd krijgt. Zowel voor bonen, gemalen koffie, cups etcetera. Heel handig, wat zo zit je dus nooit zonder koffie!

Bij Aboworld hebben we een overzicht gemaakt van deze koffie-abonnementen. Bekijk ze in dit overzicht. Geniet ervan!